Uusi dokkariprojekti käyntiin – Miten syntyy Karjalan Kovin 2017?

Seuraavan dokkariprojektini aihe on nyt varmistunut ja tuotanto aloitettu. Tässä blogitekstissä kerron hieman tarkemmin, mistä projektista on kyse. Katso myös ohesta dokkarin ensimmäinen teaseri.

Toteutamme yhdessä Karjalan Kovin -toiminnallisen urheilukilpailun kanssa dokumentin vuoden 2017 kisojen järjestämisestä. Karjalan Kovin on Suomen toiminnallisen urheilun kärkikilpailu, joka vuonna 2017 kilpaillaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Dokumentin tavoitteena on avata suurelle yleisölle, mitä kaikkea Karjalan Kovin -kisojen järjestäminen vaatii ja mitä kulissien takana tapahtuu läpi vuoden, jotta kolmipäiväiset Crossfit kinkerit saadaan järjestettyä. Lisäksi halusimme tarjota Suomen Crossfit -yhteisölle mielenkiintoista ja viihdyttävää sisältöä Suomen omasta Crossfit -kentästä. Dokkarissa ei tulla niinkään keskittymään kisojen kulkuun ja kisailijoiden suorituksiin, vaan pyritään valottamaan sitä valtavaa määrä taustatyötä, valmistelua ja käytännön vapaaehtoistekemistä jonka kisat vaativat joka vuosi.

Projektin esituotanto aloitettiin jo helmikuun puolivälissä. Mietimme yhdessä kilpailunjohtajan Atte Kaasisen kanssa läpi erilaisia rajauksia dokkarin aiheelle ja tuotannon käytännön etenemistä ja aikataulua. Visiomme asian piiristä kohtasivat ja käärimme hihat. Sunnuntaina 5.3 kuvattiin ensimmäiset henkilöhaastattelut Atte Kaasisen ja Toni Immosen kanssa. Kuvaukset ja haastattelut jatkuvat aina kisojen purkuun asti. Lopullinen dokkari julkaistaan loppuvuodesta 2017.

Tulen purkamaan tuotannon eri vaiheita, kokemuksia ja opittuja asioita tällä sivustolla matkan varrella. Seuraa elokuvaaja.fi -sivua facebookissa, twitterissä ja instagramissa niin pysyt ajan tasalla uusista päivityksistä.

Tietoa Olli Pirttilä 28 Articles
Videotuottaja, aloitteleva elokuvantekijä. Päivätöikseni työskentelen käyttäjäkokemussuunnittelun parissa ohjelmistoalalla. Tykkään dokumenttielokuvista, YouTubesta, crossfitistä ja koirista.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


Varmista että et ole robotti (spämminesto) *