Uusi dokkariprojekti: Crossfit Suomessa

Tervehdys! On pidemmän aikaa jo pitänyt kirjoitella päivitystä leffahommien etenemisestä, mutta valitettavasti on jäänyt muiden kiireiden alle. Edellisen leffaprojektin (“Karjalan Kovin – Woodstockista Ukonniemeen”; Katso elokuva ilmaiseksi TÄÄLTÄ) loppurutistuksen jäljiltä takki on ollut alkuvuoden aika tyhjä, joten tuon projektin purku ja making of materiaalin tuottaminen on jäänyt vielä hieman taka-alalle, ja kaikki paukut on laitettu seuraavan projektin kehittämiselle ja suunnitelulle. Tässäpä nyt kuitenkin vihdoin pieni julkistus ja kurkistus seuraavaan dokumenttiprojektiin, jota lähdettiin kehittämään heti helmikuussa edellisen projektin valmistuttua.

Seuraavan dokumenttiprojektin aiheen kanssa ei ole lähdetty merta edemmäs kalaan, vaan tämänkin elokuvan, kuten edellisenkin, aihepiiri pyörii Crossfitin ympärillä. Tällä kertaa elokuva on kuitenkin hieman laajempi katsaus Crossfit -lajin ja kuntoilumuodon historiaan Suomessa, sen taustalla vaikuttavaan yhteisöön ja erityisesti tuon yhteisön ja sen ihmisten vaikutukseen lajin olemassaoloon Suomessa. Projektinimi elokuvalle voisi olla tässä vaiheessa vaikkapa “Crossfit suomessa -dokkari”.

Tätä leffaa en suinkaan työstä yksin, vaan rikostovereina ja elokuvan tuottajina toimivat kaksi suomalaisen Crossfit skenen pitkän linjan puuhamiestä: Atte Kaasinen ja Antti Akonniemi. Atte Kaasinen onkin edellisestä leffasta tuttu Crossfit Lappeenrannan omistaja sekä Karjalan Kovin -kilpailun presidentti. Antti Akonniemi taasen on puuhamies mm. Crossfit Herttoniemen, Crossfit Espoon, Crossfit 10k ja Wodconnectin taustalla. Molemmat konkarit ovat olleet mukana Crossfitin parissa lajin alkuajoista asti Suomessa.

Periaatteenamme elokuvan tekemisellä ovat seuraavat: haluamme tarjota Suomen Crossfit-yhteisölle viihdyttävää asiasisältöä avoimesti; tavallaan yhteisön tekemänä yhteisölle itselleen. Toivommekin myös, että saamme elokuvaan mukaan mahdollisimman paljon arkistomateriaalia, musiikkia ja muuta sisältöä Suomen Crossfit -yhteisöltä itseltään. Elokuvan teko rahoitetaan ensikädessä tekijäkolmikon omasta pussista, sekä yrityssponsoroinnilla. Valmis elokuva tarjotaan kaikkien katsottavaksi vapaasti YouTuben tai vastaavan avoimen alustan välityksellä. Tämän lisäksi elokuvasta myydään joko jonkinlaista directors cut -versiota ja/tai lisämateriaaleja vapaan julkaisun jälkeen kulujen kattamiseksi. Avoimella saatavuudella haluamme taata sen, että leffa toimisi matalan kynnyksen perehdytyksenä lajin historiaan ja yhteisön taustoihin lajin pariin uusina tuleville vielä vuosienkin päästä.

Ensimmäinen mahdollisuus olla mukana auttamassa leffan tekoa on heti tulevana viikonloppuna Karjalan Kovin -kilpailuissa, jossa käynnistetään leffan ensimmäiset kuvaukset. Tavoitteenamme olisi kuvata lyhyitä gallup/pikahaastiksia lajin harrastajista, joita voidaan käyttää elokuvassa lyhyinä insertteinä. Jos sinulla on siis jokin hyvä tarina Crossfitista, tai haluat muuten vain tulla juttelemaan kameralle tai ilman kameraa, niin tule ihmeessä Ukonniemessä nykimään minua, Anttia tai Attea hihasta!

Jos haluat seurata leffan tekemisen vaiheita ja olla kartalla siitä, miten voit auttaa tekijätiimiä ja tukea leffan tekoa, laita elokuvaaja.fi instagram, FB ja www.elokuvaaja.fi webbisivu seurantaan.

Nähdään Ukonniemessä!

Tietoa Olli Pirttilä 28 Articles
Videotuottaja, aloitteleva elokuvantekijä. Päivätöikseni työskentelen käyttäjäkokemussuunnittelun parissa ohjelmistoalalla. Tykkään dokumenttielokuvista, YouTubesta, crossfitistä ja koirista.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


Varmista että et ole robotti (spämminesto) *