Materiaalipankki

Tälle sivulle on koostettu hyödyllisiä resursseja itseopiskeluun ja taitojen kehittämiseen videotuotannon ja elokuvauksen parissa. Listaa täydennetään säännöllisesti. Mikäli listasta puuttuu mielestäsi joku hyödyllinen linkki, niin laita viestiä olli (ät) elokuvaaja.fi tai vinkkaa somessa!

Hyödyllisiä sivustoja

  • Videomaker.com – Englanninkielinen verkkomedia aloittelevalle ja edistyneemmällekin videotuottajalle. Tiiviitä tutoriaaleja yleisimpiin kysymyksiin, kamera-arvosteluja, hyödyllisiä resursseja ynnä muuta.
  • The Hurlblog – Jenkkiläisen elokuvaajan Shane Hurlbutin blogi. Mielenkiintoinen katsastus kulissien taakse. Shane myös suhtautuu valaistukseen intohimoisesti, josta paljon hyvää sisältöä. Keskittyy enimmäkseen fiktiiviseen elokuvatuotantoon.
  • Media College – Ilmaisia aloittelijan tutoriaalia videotuotantoon, valaistukseen ja muuhunkin sähköisen median tuotantoon. Paljon hyvää asiaa perustermistöstä ja perusteista. Englanniksi.

Youtube-kanavia itseopiskeluun

  • Film Riot – Youtuben alkuperäisiä DIY elokuvakanavia. Valtava kirjasto erilaisia hyödyllisiä niksejä ja työkaluja elokuvaukseen. Myös erittäin hauska ja viihdyttävä esitystapa.
  • Indy Mogul – Toinen pitkän linjan DIY -kanava. Ei mielestäni niin tasokasta tavaraa kuin Film Riot, mutta mielenkiintoisia tee-se-itse vinkkejä aina proteesien rakennuksesta halpaan valaistukseen. Myös ajoittain melko viihdyttävä.
  • Andyax – Norjalainen indie-elokuvaaja. Selkeitä tutoriaaleja esimerkiksi edullisen kuvauskaluston käytöstä ja valaistuksesta. Puhuttu Englanniksi.
  • DSLR Guide – Hyvin nuori brittiläinen aloitteleva elokuvaaja. Nuoresta iästään huolimatta harvinaisen syvääluotaavaa pohdintaa videoblogin muodossa ja varsinkin totaalisen vasta-alkajalle hyvin selkeästi esitettyjä perustutoriaaleja aina äänentallennuksesta valaistukseen pienellä budjetilla.
  • Philip Bloom – Ammattikuvaaja ja ohjaaja. Todella syväluotaavia kamera-arvioita ja visuaalisesti todella kauniita sisältöjä. Myös viihdyttävä kaveri. Inspiroivaa materiaalia, ei niinkään tutoriaaleja aloitteleville. Mielenkiintoista nähdä ammattilaisen työskentelyä.

Hyviä verkkokauppoja videokuvaajalle

  • Digitarvike.fi – Mielestäni yksi Suomen parhaimpia verkkokauppoja videovarusteiden myynnissä. Todella hyvät valikoimat edullisia videovarusteita, rigejä, tripodeja, vakaajia, valaistuslaitteita, mikrofoneja ja niin edelleen. Tuotekuvaukset todella kattavia ja opettavaisia.