Leffasuositus: Lo and behold

Netflixiin juuri lisätyn konkariohjaaja Werner Herzogin ”Lo and behold” (2016) on mielenkiintoinen dokkari katsella elokuvan tekemisen kantilta. Dokkarin tarina etenee ja rönsyilee ikään kuin Herzogin oman tajunnanvirran mukana hyppien löyhästi aihepiiriin liittyvistä aiheista toiseen. Leikkauksessa elokuvaan on saatu rakennetta pätkimällä ajatuksenvirta eri ”lukuihin” jotka ovat kuitenkin melko väljiä teemoja.

Monet pitävät enemmän dokumenteista, joissa on selkeämmin etenevä narratiivi. Lo and behold oli kuitenkin erittäin virkistävän poikkeava dokumentti normaalista tarjonnasta, joka avasi itselleni uusia ideoita, miten dokumenttielokuvaa voi jäsentää. Elokuvassa on myös mielestäni useita hyvin hienovaraisia ja tyylikkäitä leikkauskeinoja. Visuaalisesti elokuva on muutenkin laadukasta jälkeä.

Dokkari löytyy Netflixistä, joten kyseisen palvelun tilauksen omaavilla ei juuri ole tekosyitä olla katsomatta tätä pätkää ja hakea uusia vaikutteita. Elokuvaaja.fi suosittelee! Kommentoi omat fiilikset leffasta alle 🙂

 

Tietoa Olli Pirttilä 28 Articles
Videotuottaja, aloitteleva elokuvantekijä. Päivätöikseni työskentelen käyttäjäkokemussuunnittelun parissa ohjelmistoalalla. Tykkään dokumenttielokuvista, YouTubesta, crossfitistä ja koirista.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


Varmista että et ole robotti (spämminesto) *